De beste limoncello

Wil je echt genieten van de authentieke smaak van Italië? Dan is limoncello voor jou zeker de perfecte keuze. Deze verfrissende Italiaanse likeur, gemaakt van citroenschillen, heeft een unieke smaak die je direct meeneemt naar de zonovergoten kusten van Sorrento en Amalfi. Maar waar vind je nou dé  beste limoncello?

In deze ultieme gids van italieboeken.nl ontdek je alles wat je moet weten om onder andere de beste limoncello te vinden. Ik heb een zorgvuldig samengestelde lijst met topmerken en kleine producenten die bekend staan om hun vakmanschap en gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Met behulp van mijn tips en aanbevelingen leer je bijvoorbeeld ook waar je op moet letten bij het kiezen van jouw perfecte fles limoncello.

Of je nu een liefhebber bent van zoet, citrusachtig of zelfs kruidig, er is zeker een limoncello die bij jouw smaakvoorkeur past. En met mijn expertise garandeer ik je dat je geen teleurstelling zult ervaren.

Dus, bereid je voor om je smaakpapillen te verwennen en jezelf onder te dompelen in de heerlijke wereld van Italiaanse limoncello. Laat de zoektocht naar de beste limoncello beginnen!

1. Wat is limoncello?

Limoncello is vooral een populaire, traditionele Italiaanse citroenlikeur die bekend staat om zijn verfrissende smaak en heldere gele kleur. De welbekende limoncello wordt gemaakt van citroenschillen die worden geweekt in pure alcohol, samen met suiker en water. Deze eenvoudige ingrediënten resulteren in een drankje met een intense citrussmaak en een lichtzoete afdronk. Kortom limoncello word gemaakt voor jou om te genieten van een authentiek drankje uit het zonovergoten land van de citroenen.

2. De originele Italiaanse Limoncello

Limoncello vindt zijn oorsprong dan ook in de prachtige regio Campania, in het zuiden van Italië. Het authentieke drankje wordt voornamelijk geproduceerd in de kustplaatsen van Sorrento, Amalfi en Capri, waar de limoenen van de hoogste kwaliteit worden geteeld. De traditie van het maken van limoncello gaat eeuwen terug, en het recept is vaak een goed bewaard geheim dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

2.1. Limoncello maken

Het productieproces en het maken van je eigen limoncello is best eenvoudig, maar vereist ten eerste veel geduld en precisie. Je begint onder andere ten eerste met het verzamelen van verse, onbehandelde citroenen die je zorgvuldig moet schillen om alleen de aromatische schil te behouden. Deze schillen week vervolgens in pure alcohol, waardoor de smaak en het aroma van de citroenen worden geëxtraheerd.

Na de maceratieperiode (inwerkingsperiode) maak je een suikersiroop door water en suiker te koken. Vervolgens meng je dit met de geïnfuseerde alcohol. Het mengsel kan nu worden gefilterd en in flessen gegoten, klaar om te genieten van je eigen gemaakte heerlijk fris geurende limoncello.

2.1.1. Ingrediënten

 • Citroenschillen: De schillen van citroenen worden eerst geweekt in alcohol om de karakteristieke citroensmaak en aroma over te brengen naar de likeur.
 • Alcohol: Een neutrale alcohol, zoals wodka, wordt gebruikt om de citroenschillen te weken en smaak op te nemen.
 • Water: Vervolgens wordt er water toegevoegd om de sterkte van de likeur te verminderen en het uiteindelijke alcoholpercentage te regelen.
 • Suiker: Tenslotte wordt er suiker gebruikt om de bitterheid van de citroenschillen te verzachten en de likeur te zoeten.

2.1.2. Bereidingsproces

 1. Citroenschillen weken: De schillen van citroenen worden in alcohol geweekt, meestal gedurende enkele weken. Dit proces helpt ten eerste om de smaak en het aroma van de citroenen over te brengen naar de alcohol.
 2. Suikersiroop maken: Een suikersiroop wordt bereid door suiker op te lossen in water en te verwarmen tot de suiker volledig is opgelost. Dit suikersiroopmengsel wordt vervolgens afgekoeld.
 3. Mengen: De citroen-alcoholinfusie wordt vermengd met de suikersiroop en soms met water om de gewenste smaak en sterkte te bereiken. Het uiteindelijke mengsel wordt gefilterd om eventuele vaste deeltjes te verwijderen.
 4. Bottelen: De afgewerkte limoncello wordt gebotteld in schone en steriele flessen. Hierna wordt de limoncello gekoeld geserveerd.

2.2. Hoe serveer je en drink je een heerlijke originele Limoncello

Hieronder geef ik je een aantal tips over hoe je limoncello het beste kunt drinken:

 • Limoncello kun je het beste koud serveren, bij voorkeur rechtstreeks uit je vriezer of uit je koelkast. Dankzij het hoge alcoholpercentage bevriest de limoncello niet.

 • De limoncello kun je volgens traditie ook serveren in kleine, gekoelde glazen als digestief na de maaltijd.
 • Bewaar ook je traditionele limoncello glaasjes in de vriezer. Zo behoudt je limoncello zijn temperatuur bij het inschenken ervan.
 • Wil je jouw limoncello in (of buiten) de koelkast bewaren dan kun je hem eventueel ook met een ijsklontje lekker fris drinken.
 • Limoncello kun je trouwens ook gebruiken als ingrediënt in je cocktails of je desserts.
 • Gebruik ook je eigen fantasie bij het bereiden van een limoncello taart, limoncello cake of limoncello bonbons.
 • Het beste kun je limoncello puur drinken. Maar smaken verschillen en er is natuurlijk zoveel meer mogelijk om je limoncello te drinken.
 • Wist je dat je limoncello ook heel goed kunt mixen? Probeer het te mixen met sprite/7up, prosecco of met tonic, gebruik je eigen fantasie om je persoonlijke limoncello mix te creëren.

2.3. Waar moet je op letten als je limoncello wilt kopen

Bij het kopen van je limoncello is het belangrijk om op verschillende belangrijke aspecten te letten. Het doel is er ten eerste om ervoor te zorgen dat je een kwaliteitsproduct krijgt. Limoncello is een populaire Italiaanse citroenlikeur en de kwaliteit kan sterk variëren afhankelijk van het merk en de productiemethode.

2.3.1. Herkomst

Kijk ten eerste naar de herkomst, Limoncello wordt traditioneel geproduceerd in Zuid-Italië, met name in de regio Campania. Kijk daarnaast ook naar het ingrediëntenlabel om er zeker van te zijn dat de limoncello gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, zoals citroenschillen, alcohol, water en suiker. Vermijd vooral producten met kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

2.3.2. Alcoholpercentage

Traditionele limoncello heeft meestal een alcoholpercentage tussen 25% en 30%. Dit draagt bij aan de smaak en de houdbaarheid van de likeur.

2.3.3. Kwaliteit

Kwaliteitsvolle limoncello heeft vooral een heldere, levendige gele kleur, vergelijkbaar met de kleur van citroenschillen. Vermijd limoncello die er te bleek of te kunstmatig uitziet. Ruik aan de limoncello om te controleren of het een sterke en natuurlijke citroengeur heeft. De geur moet verfrissend en aangenaam zijn.

2.3.4. Proeven

Proef de limoncello zelf om te beoordelen of de smaak evenwichtig is. Het moet zowel zoet als zuur zijn, met een duidelijke citroensmaak. Het mag niet te waterig of te zoet zijn.

2.3.5. Controleer het etiket

Controleer je vooral ook het etiket op informatie over de producent, de herkomst en de productiemethode. Er kunnen ook details staan over hoe je de limoncello het beste serveert. En als je niet bekend bent met verschillende merken, kun je overwegen om te kiezen voor bekende en gerenommeerde producenten van limoncello.

2.3.6. De prijs

Hoewel de prijs niet altijd een garantie is voor kwaliteit, moet ook je oppassen voor extreem goedkope limoncello. Goedkope limoncello kan mogelijk duiden op mindere ingrediënten of productieprocessen.

2.4. De beste limoncello is afkomstig van de Amalfikust

Hoewel limoncello elders in Italië en zelfs buiten Italië wordt geproduceerd ,is mijn mening dat de beste limoncello afkomstig is van de Amalfikust– De de traditie van het maken van deze likeur is diep geworteld in hun cultuur. In veel restaurants en bars waar ik zelf ben geweest bieden ze limoncello van hoge kwaliteit aan gemaakt door locale producenten. De limoncello uit de Amalfikust wordt gemaakt volgens traditionele recepten die vervolgens van generatie op generatie zijn doorgegeven. Trouwens in veel restaurantjes en bars kun je de lekkernijen bestellen die gemaakt zijn met limoncello. Vraag naar een “dolce” , gemaakt met limoncello zoals bijvoorbeeld de limoncello cheesecake of citroentaart.

2.5. Mijn persoonlijke ervaring met limoncello uit de Amalfikust

Persoonlijk koop ik alleen maar de limoncello die afkomstig is uit de Amalfikust omdat het voor mij toch echt de beste is ook vanwege het gunstige klimaat voor de citroenboomgaarde. Er is geen betere manier om het te proeven dan door er zelf naartoe te gaan. Alles wat daar geproduceerd word met de eigen citroenen is werkelijk uniek in de volle zin van het woord. Ik beloof je dat je niet teleurgesteld zult worden.

Het proeven van limoncello aan de Amalfikust is daarom niet alleen een heerlijke smaakervaring, maar ook een manier om de unieke cultuur en sfeer van dit prachtige deel van Italië zelf te ervaren. Als je de kans hebt om de Amalfikust persoonlijk te bezoeken, dan is het zeker voor jou de moeite waard om de lokale limoncello te proberen en te genieten van de heerlijke smaken en het uitzicht op deze betoverende Amalfitaanse kust.

2.6. Top 7 beste limoncello producten

Hier laat ik mijn best gekozen limoncello producten zien. Uiteraard probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met alles waarop je moet letten wanneer je limoncello koopt. Ik geloof in deze top 7, die ik met veel zorg heb uitgezocht door te kijken naar de beste ingrediënten die met vakkundigheid zijn geproduceerd.

Er zijn namelijk, en helaas, ook merken die zeggen dat ze uit de Amalfikust komen. Hetgeen na onderzoek van ons niet altijd waar is. Onderstaande producten zijn in ieder geval authentieke merken, en komen wel degelijk uit de Amalfikust, of in ieder geval de omgeving. Wij proberen juist de producten op te noemen hier die het meest authentiek zijn.

#1 Limoncello della Costiera

Limoncello della costiera Amalfitana is een traditionele Italiaanse likeur. Deze naam verwijst niet direct naar een merk, maar naar meerdere lokale producenten die de limoncello produceren. Wanneer de naam “Limoncello della Costiera” op de fles vermeld staat, mag je er vanuit gaan dat deze in de regio Costiera Amalfitana (Amalfikust) geproduceerd zijn.

Limoncello della Costiera wordt verkregen door een zorgvuldige selectie van citroenen met dikke en geurige schil, waarvan de schil, geweekt in alcohol van topkwaliteit, het mogelijk maakt een likeur te verkrijgen die de aroma’s en smaken van de warme mediterrane landen herstelt. Koud te serveren voor de klassieke consumptie als digestief. Limoncello della Costiera is uitstekend te combineren met je desserts, ijsjes en fruitsalades. Allemaal om te ontdekken, ook ideaal voor het maken van je longdrinks en cocktails.

#2 Il convento

Dit eeuwenoude merk wordt geproduceerd in een klooster in Amalfi en staat bekend om zijn ambachtelijke productieproces en traditionele recept. Het is gelijktijdig ook de gelijknamige naam van het klooster zelf, dat reeds dateert van de 11de eeuw. Het klooster diende destijds als toevluchtsoord voor monniken en pelgrims.

De oprichters van “Il convento Limoncello”, Vincenza Canale en Luigi Murolo, hebben het historische klooster nieuw leven ingeblazen en getransformeerd tot een distilleerderij en proeflokaal. Ze besloten om Limoncello te producen op basis van een oud familierecept dat al generaties lang is doorgegeven. Mede met dank aan de Sorrento-citroenen, die met de hand geplukt worden op de heuvels van de Amalfikust. En natuurlijk ook mede door het meest ideale klimaat en vruchtbare grond van de Amalfikust.

Na het plukken worden de citroenen zorgvuldig met de hand geschraapt om de essentiële oliën en smaken te verkrijgen, die zo nodig is voor deze heerlijke likeur. Hierdoor wordt deze likeur zo vaak geprezen om zijn rijke, intense citroensmaak.

#3 Antichi sapori Sorrento

Antichi sapori Sorrento is een van de weinige likeuren die we ook thuis kunnen maken. Aangezien deze limoncello een frisse digestieve likeur is, is hij vooral geschikt na een maaltijd. Hetgeen typisch is voor Sorrento en de regio Campanië in het algemeen. Het is een zoete likeur die wordt verkregen door de igt-citroenschillen in alcohol te macereren en vervolgens te mengen met water en suiker. Thuis limoncello maken is niet moeilijk, en kan een origineel idee zijn voor een doe-het-zelf cadeau. Wie heeft er na een lekkere lunch niet genoten van een glas goed gekoelde limoncello?

#4 Villa massa

Limoncello Villa Massa 70cl Likeur

Verkrijgbaar bij:

topdrinks.nl (€16,95)
plus.nl (€23,99)
Laatst bijgewerkt: 16 september 2023 – 16:51

Villa Massa Limoncello 35cl Likeur

Verkrijgbaar bij:

topdrinks.nl (€11,95)
plus.nl (€13,49)
Laatst bijgewerkt: 16 september 2023 – 16:51

Villa Massa Limoncello 1ltr Likeur

Verkrijgbaar bij:

topdrinks.nl (€22,95)
Laatst bijgewerkt: 16 september 2023 – 16:51

Villa Massa Limoncello + Tonic glas 70cl Likeur

Verkrijgbaar bij:

topdrinks.nl (€19,95)
Laatst bijgewerkt: 16 september 2023 – 16:51

Villa Massa is een bekend Italiaans merk en produceert limoncello met gebruik van familietradities en authentieke ingrediënten. Het wordt geproduceerd in Sorrento, in de buurt van de Amalfikust, die bekend staat om zijn heerlijke limoncello.

Ze hebben daarnaast ook een goede reputatie opgebouwd en maken gebruik van natuurlijke ingrediënten, waaronder citroenschillen, alcohol, water en suiker.

De drank heeft een verfrissende en smaakvolle smaak, vooral na een maaltijd. Villa Massa is internationale een zeer gewaardeerd bedrijf en wordt gewaardeerd om zijn zachte en evenwichtige smaakprofiel.

#5 Limoncello di Capri

Limoncello Di Capri 70cl Likeur

Verkrijgbaar bij:

topdrinks.nl (€17,95)
Laatst bijgewerkt: 16 september 2023 – 16:51

100% natuurlijk. 100% authentiek. Limoncello Di Capri is een zoete likeur. Exclusief geproduceerd met citroenschillen uit Sorrento I.G.P. (Beschermde Geografische Aanduiding), alcohol, water en suiker, zonder verdere toevoegingen. Natuurlijk gemaakt met een ambachtelijke methode, met respect voor de tradities en smaken van het eiland Capri.

Dit merk wordt geproduceerd op wereldberoemde eilandje Capri en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en traditionele bereidingswijze. Deze likeur wordt vaak beschouwd als een van de meest authentieke limoncello’s.

Limoncello di Capri is een beroemde Italiaanse likeur die wordt geproduceerd op het eiland Capri in de Golf van Napels. Het verhaal achter Limoncello di Capri heeft te maken met de tradities van het eiland en de liefde voor citroenen.

Volgens de overlevering begon de productie van limoncello in de vroege 20e eeuw op Capri. De oorsprong van de likeur is echter niet helemaal duidelijk en er zijn verschillende versies van het verhaal. Een van de meest populaire versies vertelt over een oude vrouw genaamd Maria Antonia Farace, die bekend stond om haar gastvrijheid en liefde voor het maken van likeuren.

Maria Antonia zou een recept hebben ontwikkeld voor een heerlijke citroenlikeur gemaakt van de grote, aromatische citroenen die op het eiland groeien. Haar recept zou later zijn doorgegeven aan haar kleinzonen.

De familie Farace bood aanvankelijk hun Limoncello di Capri aan hun gasten en vrienden aan, maar al snel groeide de populariteit van de likeur en begonnen ze het ook aan toeristen te verkopen. Na verloop van tijd werd Limoncello di Capri een bekend en geliefd product, niet alleen op het eiland zelf, maar ook daarbuiten.

Het verhaal van Limoncello di Capri weerspiegelt de diepgewortelde tradities van het eiland en het gebruik van lokale ingrediënten om heerlijke likeuren te maken. De verfrissende en citrusachtige smaak van limoncello maakt het een populaire keuze als digestief of als basis voor verschillende cocktails.

#6 Limoncello di Sorrento

Limoncello di Sorrento is een andere bekende Italiaanse citroenlikeur die zijn oorsprong heeft in de regio Sorrento, gelegen aan de kust van Amalfi in de provincie Napels, Italië. Net als bij Limoncello di Capri heeft ook deze likeur een boeiende geschiedenis die teruggaat tot de tradities en ingrediënten van de regio.

De geschiedenis van Limoncello di Sorrento is enigszins vergelijkbaar met die van Limoncello di Capri, maar er zijn unieke elementen die het onderscheiden.

Volgens de lokale overlevering begon de productie van limoncello in de regio Sorrento in de vroege 20e eeuw. Net als op Capri gebruikten de inwoners van Sorrento de overvloedige oogst van grote, aromatische citroenen die op de hellingen van de kust groeiden.

Een veel voorkomende versie van het verhaal vertelt over de traditie van de “nonne” (nonnen) van het gebied. Deze nonnen zouden hun eigen huisgemaakte citroenlikeur produceren, die later zou evolueren naar het recept voor Limoncello di Sorrento zoals we dat nu kennen. De nonnen gebruikten eenvoudige ingrediënten zoals citroenschillen, pure alcohol, water en suiker om hun likeur te maken.

Na verloop van tijd verspreidde het recept zich onder de lokale bevolking en begonnen families in Sorrento hun eigen versies van limoncello te produceren. De populariteit van Limoncello di Sorrento groeide gestaag en al snel begonnen lokale producenten het aan zowel bewoners als toeristen aan te bieden.

Tegenwoordig wordt Limoncello di Sorrento ook commercieel geproduceerd en is het wereldwijd bekend. De likeur wordt beschouwd als een belangrijk cultureel erfgoed van de regio Sorrento en wordt vaak geserveerd als verfrissend aperitief of digestief.

De geschiedenis van Limoncello di Sorrento benadrukt het belang van lokale ingrediënten, tradities en ambachtelijke productiemethoden in het creëren van een iconische Italiaanse likeur die de smaken en geest van de regio weerspiegelt.

#7 Piemme, limoncello di Sorrento

Voornamelijk respect voor de eeuwenoude traditie is de basis van de citroenteelt op het schiereiland van het mooie Sorrento .Deze limoncello is uniek in Italië maar zijn bekendheid reikt veel verder dan dat. Deze authentieke limoncello is bekroond met de beschermde geografische aanduiding I.G.P. Dit is een belangrijke garantie voor de kwaliteit van de grondstof waarvan de Limoncello Piemme is bereidt. De heerlijk geurende ovale citroen, middelgroot tot groot, heeft vooral een bijzonder sappig strogeel vruchtvlees en een schil met een heel bijzondere geur.

Deze likeur wordt geteeld, onder toezicht van het Consortium van Sorrento IGP-citroenen, van Vico Equense tot Massa Lubrense in landen met uitzicht op de zee die rijk zijn aan vulkanische elementen, volgens de traditionele methode van pergola’s en “pagliarelle”. Er worden geen chemische producten op de citroenen gebruikt die, als ze op de schil terechtkomen, de smaak en het aroma van de afgeleide producten zouden kunnen veranderen. Deze limoncello is het proeven zeker waard.

2.7. Enkele tips waar je op moet letten als je een limoncello wilt kopen

Bij het kopen van limoncello zijn er enkele belangrijke factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een kwalitatief hoogwaardige en smaakvolle limoncello selecteert. Hier zijn enkele tips:

 1. Herkomst: Traditioneel komt voornamelijk limoncello uit Zuid-Italië, met name de regio Campanië en de Amalfikust. Het kan tevens de moeite waard zijn om een limoncello te kiezen die uit deze regio afkomstig is, aangezien ze vaak bekendstaan om hun authentieke productiemethoden en hoogwaardige citroenen.
 2. Ingrediënten: Bekijk vervolgens de lijst met ingrediënten op het etiket. Een hoogwaardige limoncello wordt gemaakt van echte citroenschillen, alcohol, water en suiker. Je kunt daarom het beste de limoncello vermijden die gemaakt is met kunstmatige smaakstoffen of kleurstoffen.
 3. Citroensmaak: Limoncello moet een duidelijke en natuurlijke citroensmaak hebben. Het mag niet te kunstmatig of overdreven zoet smaken. Het evenwicht tussen zoet en zuur is belangrijk.
 4. Alcoholpercentage: De traditionele limoncello heeft meestal een alcoholpercentage van ongeveer 25% tot 30%. Controleer vooral ook het alcoholpercentage op het etiket.
 5. Kleur: Limoncello moet een heldere, levendige gele kleur hebben die afkomstig is van de citroenschillen. Te donkere of troebele limoncello kan helaas duiden op mindere kwaliteit.
 6. Fles: Let ook op de fles en de verpakking. Kwaliteitsvolle limoncello wordt ten eerste vaak in een glazen fles met een goed ontworpen etiket en dop gepresenteerd.
 7. Aroma: Ruik aan de limoncello voordat je het koopt. Het moet een aangename en intense citroengeur hebben.
 8. Prijs: Hoewel een hogere prijs niet altijd garant staat voor kwaliteit, is goedkopere limoncello vaak minder waarschijnlijk van dezelfde kwaliteit als duurdere merken. Je kunt het beste investeren in een bekend en betrouwbaar merk.
 9. Merk: Doe wat onderzoek naar gerenommeerde merken van limoncello en lees beoordelingen om te zien welke merken positieve feedback hebben ontvangen van consumenten en experts.
 10. Persoonlijke voorkeur: Onthoud dat smaak subjectief is. Het is belangrijk om limoncello te kiezen die je persoonlijk lekker vindt en die past bij jouw smaakvoorkeuren.

2.8. Hoelang kun je het bewaren?

Over het algemeen heeft limoncello een lange houdbaarheid. Een ongeopende fles limoncello kan tot wel 2 jaar goed blijven, mits je deze op een koele en donkere plek bewaard. Het is daarom belangrijk dat je de fles goed afgesloten te houdt om de kwaliteit te behouden.

Na opening verandert de houdbaarheid van limoncello. Een geopende fles limoncello blijft ongeveer 1 jaar goed, op voorwaarde dat deze goed wordt afgesloten en op een koele plek wordt bewaard. De smaak en kwaliteit kunnen na verloop van tijd echter wel iets verminderen.

Als je limoncello in de vriezer bewaart, kan deze nog langer goed blijven. Door de koude temperatuur wordt de houdbaarheid verlengd. Het is dus belangrijk om je fles goed afgesloten te houden en de limoncello voor gebruik te laten ontdooien in de koelkast.

Dus, als je een fles limoncello hebt gevonden in je drankenkast of wat overgebleven limoncello in de vriezer hebt, kun je deze nog steeds veilig drinken, zolang deze goed is bewaard. Geniet van je limoncello, hetzij koud, rechtstreeks uit de vriezer, of op kamertemperatuur!

3. De beste regio’s in Italië voor de productie

Hoewel de limoncello tegenwoordig in heel Italië wordt geproduceerd, zijn er wel bepaalde regio’s die bekend staan om hun uitstekende kwaliteit. De kustplaatsen Sorrento en Amalfi zijn om die reden voor mij ongetwijfeld de beroemdste en meest geliefde regio’s voor limoncello. Hier gedijen de citroenbomen in het milde klimaat en de vruchtbare vulkanische grond, waardoor ze sappige en aromatische vruchten blijven produceren die perfect zijn voor het maken van je favoriete limoncello. Kortom ga het zelf proeven aan de Amalfikust en je kunt zelf ervaren welke limoncello het beste bij jou past. Wij van Italieboeken.nl doen ons best om je zo goed mogelijk te informeren over de originele limoncello.

Andere regio’s die bekend staan om hun kwaliteitslimoncello zijn onder andere Sicilië, waar de citroenen een iets intensere smaak hebben. Maar ook de regio Calabrië, waar de limoncello vaak een wat pittigere twist heeft.

Verkrijgbaar bij:

topdrinks.nl (€16,95)
plus.nl (€23,99)
Laatst bijgewerkt: 16 september 2023 – 16:51

Verkrijgbaar bij:

topdrinks.nl (€11,95)
plus.nl (€13,49)
Laatst bijgewerkt: 16 september 2023 – 16:51

Susanna

Susanna is een blogster die al vanaf 2012 in Italië woont. Aangezien zij een local is, is zij dicht bij de bron. Zij houdt van naar de mooiste plekjes in Italië gaan, en wil deze graag met jullie delen. Samen met haar man doorkruist ze vaker heel Italië door. Susanna: Aangezien ik van Italiaanse komaf ben, is het voor mij niet moeilijk om in Italië te wonen. Ik ben gek op het land, en wil graag alle mooie dingen van dit land met jullie delen. Ik spreek vloeiend Italiaans, en kom met veel Italianen in contact. Graag wil ik ook die ervaringen met jullie delen. Verder zal ik ook geregeld bloggen over de producten in Italië.

Bekijk alle berichten  

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *