Sicilië: authenticiteit ten top

Het eiland Sicilië  is met recht één van de mooiste gebieden in Italië. Met een oppervlakte van 25.000 vierkante kilometer is Sicilië het grootste eiland van de Middellandse Zee.

De belangrijkste kenmerken van het eiland zijn:  de rijke geschiedenis die goed bewaard is gebleven, het ruige landschap met haar prachtige stranden, de echte Italiaanse keuken, en natuurlijk de maffia…

Geschiedenis en bezienswaardigheden

Sicilië staat bekend om haar bewogen geschiedenis. Het eiland is in de loop der tijd beheerst door Grieken, Romeinen, Saracenen en Spanjaarden. Elk hebben zij hun stempel achtergelaten en Sicilië zijn unieke karakter gegeven. Dankzij dit rijke verleden zijn er tal van bezienswaardigheden te vinden.

Een echte must see is Agrigento waar je de indrukwekkende Vallei van de Tempels vindt, met zeven Griekse tempels bij elkaar. Maar ook de fascinerende stad Taormina is een aanrader. Hier zijn nog veel Romeinse invloeden te vinden. Het is een waar genot om doorheen te lopen. De stad Noto geldt als een van de belangrijkste baroksteden van Italië en heeft een schitterende kathedraal die u eigenlijk niet mag overslaan op uw ontdekkingstocht. Uiteraard mag ook de actieve vulkaan de Etna niet in dit rijtje ontbreken.

Klimaat

Sicilië heeft een mediterraan klimaat. Door de zuidelijke ligging kunt u ook in het voor- en najaar genieten van aangename temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Het bergachtige landschap leidt tot grote regionale verschillen. Zo is het zuidoosten van doorgaans droger en warmer dan het noordwesten. In de hoger gelegen gebieden is het koeler en valt er gedurende het gehele jaar naar verhouding meer neerslag.  De zomers zijn warm met af en toe een wind vanuit de Sahara, de Sirocco, die de temperatuur flink kan laten stijgen. Een temperatuur die oploopt tot maar liefst 40 graden is zeer goed mogelijk.

Bereikbaarheid

Sicilië heeft in totaal vier vliegvelden: Palermo en Trapani aan de westkant van het eiland, Catania en Comiso aan de oostkant. 

Wil je met je eigen auto naar Sicilië? Boek dan een overtocht met OKFerry, vanuit bijvoorbeeld Genua, Napels Civitavecchia naar Palermo. De overtocht vindt meestal ’s nachts plaats en duurt, afhankelijk van vertrekpunt en route, tien tot twintig uur.

Ruim aanbod van accommodaties

Wij hebben altijd een ruim en actueel aanbod van vakanties naar Sicilië. Wij vergelijken voor de prijzen van al onze partners zodat u nooit te veel betaalt. Kijk snel in ons aanbod vakanties naar Sicilië.

Populair in Sicilië

315.63

Bungalow 2 slk airco max 2 pers. Heerlijk genieten bij Village Lilybeo met Vacanceselect in Italië. Prijs is op basis van 7 dagen.

Finale di Pollina

Rais Gerbi

464.44

Stacaravan Small 1 slk airco. Heerlijk genieten bij Rais Gerbi met Vacanceselect in Italië. Prijs is op basis van 7 dagen.

240.42

Stacaravan Happy Standard 2 slk airco. Heerlijk genieten bij Village El Bahira met Vacanceselect in Italië. Prijs is op basis van 7 dagen.

446.46

Chalet studio. Heerlijk genieten bij Village il Cicero met Vacanceselect in Italië. Prijs is op basis van 7 dagen.

Castiglione di Sicilia

Agriturismo Tenuta Antica Cavalleria

464.44

Vakantiewoning studio Casetta Piscina. Heerlijk genieten bij Agriturismo Tenuta Antica Cavalleria met Vacanceselect in Italië. Prijs is op basis van 7 dagen.

609.26

Safaritent 2 slk. Heerlijk genieten bij Glamping Alcantara met Vacanceselect in Italië. Prijs is op basis van 7 dagen.

Cefalù

Hotel Artemis

472.00

Midden in historische centrum. Aan het zandstrand. Moderne en ruime kamers. Hotel Artemis boek je direct via Sunweb.

665.00

Uitzicht op de top van de Etna. Slapen in een gerestaureerde wijnboerderij. Fruit plukken in de boomgaard. Agriturismo Terrenia - inclusief huurauto boek je direct via Sunweb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *